2021-12-03 11:55:58• hírek • Szatmár.ro

19 térfigyelő kamera működik a kaplonyiak biztonságáért

A közbiztonság tekintetében a környék talán egyik legjobban ellátott települése most Kaplony, hiszen az évtizedek óta működő éjjeliőr-szolgálat mellett, 19 térfigyelő kamera is telepítésre került. 

Soha nem volt nagy baj a közbiztonsággal, mégis jobbnak látták térfigyelő kamerarendszerrel ellátni a települést, ennek köszönhetően most már biztosan mindenki nyugodtan alhat a községben.

„Lassan két éve kezdett hozzá, még az előző vezetőség kezdeményezésére Kaplony község a kamerahálózat kiépítéséhez. Sajnos igen lassan haladtunk a szükséges engedélyek beszerzésével – ki gondolná, hogy minden egyes kamerához külön építkezési engedély szükségeltetik? –, azonban nemrégiben sikerült valamennyire szert tenni, ennek megfelelően a kivitelező be is üzemelte a szerkezeteket. Éjjel-nappal figyelik összesen 19 ponton azt, ami a községben történik” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Megyeri Tamás Róbert polgármester.

Az elöljáró elmondta azt is, hogy Kaplonyban amúgy még létezik az éjjeli őrszolgálat is, ami mindenképpen hasznos! Már csak azért is, mert három személynek tudnak ezáltal munkahelyet biztosítani.

„Mindezek dacára előbb-utóbb állást kell foglalnia a helyi tanácsnak annak kapcsán, hogy mi legyen az éjjeli őrszolgálattal. Én mint polgármester azzal a javaslattal fogok élni, hogy mindhárom személy számára hozzunk létre egy-egy munkakört a község közterület-karbantartói részlegében. Ők közösen nekikezdhetnének egyebek mellett a községi járdák rendezéséhez. Az éjjeli őrszolgálatot pedig például Mezőfényhez hasonlóan profikra bízhatnánk, azaz köthetnénk egy szerződést egy erre a feladata szakosodott céggel. De mindez egyelőre csak ötlet, mindenképpen egyeztetünk majd előtte a helyi rendőrséggel, illetve az érintettekkel.”

Maga a kamerarendszer egyébként jól üzemel, a kultúrházban alakítottak ki egy központot, több monitoron is lehet ott követni, hogy éppen mi történik a faluban. Természetesen a kamerák nem csak az élőképet adnak, hiszen a rendszer több napon át is képes tárolni a rögzített felvételeket.

„Jogi szempontból igen kényes a felvételek kezelése, ezért csak jegyzőkönyv kitöltése után, és kizárólag indokolt esetben használjuk fel a felvételeket. Mindenesetre arra buzdítok mindenkit, hogy keressék meg a hivatalt, amennyiben bármilyen tekintetben szükségük van a felvételek egyikére.” – tette hozzá a polgármester, aki végezetül azt is elmondta, a rendszer korántsem teljes, rövidesen még bővíteni szeretnék azt további kamerákkal, a település további pontjain.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: